Fräsning & Maskinrensning

Mekanisk rensning

Ibland beror stopp och dålig avrinning på problem som inte kan spolas bort.

Det kan vara blockeringar av hårda avlagringar, byggmaterial eller rötter som trängt in i avloppssystemet. Ett annat förekommande problem är handdukar och dylikt som behöver dras upp ur avloppet. En motordriven stålfjäder försedd med klo, kedja eller knivar beroende på stoppets natur kan då med fördel användes.

En sådan mekanisk rensning spolar dock inte ledningen, så vill man få den ren kan det ibland behövas såväl rensning och spolning för att få den helt fri efter att rensningen avlägsnat den eller de hårda blockeringarna. Vi erbjuder I dessa fall kompletterande rensning eller spolning till ett fördelaktigt pris.

Fräsning

Med tiden så ansamlas det ofta förhårdnader  av på väggarna i avloppsrören. Särskilt förekommande är detta i äldre stammar och ledningar konstruerade av gjutjärn. Dessa kan växa till sig och göra den invändiga dimensionen mindre och ojämn med skrovlig yta.

Därmed blir det lättare problem med dålig avrinning och stopp då vatten och andra rester ej kan rinna ned och transporteras iväg med samma effektivitet som i ett nyare, rymligare rörsystem med glatta väggar.

En fräsning, där de hårda avlagringarna på insidan av rören slipas ner kan då utföras för att rörsystemet åter kan återfå god avrinning. Fräsning utförs även innan en så kallad relining, då rörsystemet förstärks med ett nytt ”rör i röret”.

Rotskärning

Ibland har rötter en förmåga att tränga sig in i serviser eller samlinsledningar om träd och buskar växer nära fastigheter. Dessa behöver i längden bytas helt, men då detta kan bli en dyr historia kan det ibland vara en snabbare lösning att låta rotskära rören för att undvika totala stopp.

Vet ni  inte vad ni är i behov av kan vi alltid filma före en rensning fräsning eller rotskärning för att besluta om vilket alternativ som lämpar sig bäst i just ditt fall. Vi filmar sedan efteråt för att kontrollera att tjänsten du beställt har lämnat ett förväntat resultat.

Är du osäker på vad du behöver är du alltid välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Kort om oss

Vår spetskompetens är stamspolning, avloppsrensning och rörinspektion i Stockholm. Våra arbeten utförs alltid fackmannamässigt och med resultatgaranti

Skriv till oss via detta formulär
    Kontakta oss idag för offert eller om du vill teckna ett avtal för regelbunden stamspolning och bättre underhåll av avloppet hos Er.
    Följ oss gärna på Instagram för att se aktuella uppdrag